Dyr

Sardiner er følsomme

Sardiner er meget følsomme fisk. Når søslag finder sted på deres sandbanker, varer det flere årtier før de vender tilbage til stedet.

Kæmpe flagermus

Kæmpeflagermusene kaldet flyvende hunde har et vingespænd på næsten to meter. De lever bl.a. i Indonesien.

Flagermusens bestøvning

Mange planter er afhængige af flagermusen til bestøvning. Herunder dadler, figener, cashewnødder, avocadoer, kløvre, mangoer, brødfrugter, johannesbrød og næsten alle trpiske natblomstrende planter.

Pattedyrsorden

Den største pattedyrsorden er gnaverne. Den består af cirka 1.700 arter. Den næststørste er flagermus. Den består af 950 arter.

Flyvende pattedyr

Flagermus er det eneste pattedyr som kan flyve. Flyveegeren flyver ikke, de svæver kun ved hjælp fra deres udfoldede hudflapper.

Tynde knogler

Flagermusens knogler i benene er så tynde, at den slet ikke kan gå.

Mexicansk flagermus

Den Mexicanske flagermus som hedder Tadarida Brasiliensis flyver nogle gange 3 kilometer op i luften for at spise eller for at fange en kraftig kastevind. En vind kan bære den over lange distancer med en fart på næsten 100 km/timen.

Kloge flagermus

Flagermus er ikke blinde. De er meget kloge og bliver aldrig filtret ind i menneskers hår. Desuden overfører de sjældent sygdomme til andre dyr eller mennesker.

Vampyrflagermus

Vampyrflagermus suger ikke blod. De bider et hul og efter det slikker de blodet i sig i takt med det siver ud. De skal have ca to spiseskefulde blod om dagen. Det tager ca 20 minutter at indtage det blod.